Start » En god öl till din pokerrunda

En god öl till din pokerrunda

Pokerrunda kräva dessa drycker

När man spelar poker ska man inte göra sig berusad. Det slutar sällan bra. En god öl kan däremot förhöja stämningen vid en längre pokerrunda i goda vänners lag. Till en pokerrunda ska du därför välja öl med omsorg – den får inte vara för lättdrucken, men gärna lämna mycket smak.

Att dricka amerikansk öl är som att älska i en kanot, sägs det. På senare år har myten dock luckrats upp. USA producerar fantastisk öl. Nedan kommer du hitta förslag på ölsorter som passar ypperligt till en pokerrunda. De har gemensamt att de skiljer sig från exempelvis Budweiser. Förslagen har betydligt mer smak och är mindre lättdruckna. De kommer förhöja din pokerrunda till oanade höjder.

Lämna Budweiser därhän och prova något nytt. Två amerikanska ölsorter som är relativt nya på marknaden är Great Divide Wolfgang Doppelbock samt Brooklyn Silver Anniversary. Den som åtminstone närmat sig en öl någonsin i livet känner förmodligen till bryggerierna Great Divide samt Brooklyn – men nämnda ölsorter är något nytt. Åtminstone vid årsskiftet 2015. Den fylliga och mustiga smaken är något de har gemensamt, och därför passar dem särskilt bra när du ska spela en pokerrunda med vänner.

Om du förhåller dig tveksam till amerikansk öl rekommenderas du att istället prova S:t Eriks & Epic Devastation DIPA, Oude Gueze Tilquin à l’ancienne, Bötet Barley Wine 2012, Schneider Weisse Tap X Mein Cuvée Barrique. I ärlighetens namn kanske de inte har särskilt mycket gemensamt – förutom att de är goda ölsorter som passar bra till en pokerrunda.

Ja, som du hör finns det många spännande ölsorter att ta sig an. Det är endast fantasin som sätter gränser. Glöm aldrig att det inte finns något rätt eller fel. Det viktigaste är dock att du inte dricker så att det börjar susa i huvudet – då har du druckit för mycket och det lämpar sig inte vid en pokerrunda.

pokerrunda